Üretimimizin her safhası Gıda Mühendislerimizin dikkatli ve özenli çalışmaları ile gerçekleşmektedir. Kalite kontrol ve AR-GE departmanlarımız hem ürünlerimizin kalitesini test etmekte hem de farklı ve değişik lezzetlere yol almaktadır. Kuruluşumuz doğal ve bitkisel gıda maddeleri paralelinde doğal kozmetik ve doğal temizlik maddeleri sektöründe de ilkelerinde ödün vermeksizin faaliyet göstermeyi amaçlamaktadır. Ürünlerimiz hijyenik ortamlarda imal edilmekte ve eksiksiz hizmet anlayışıyla NATUREM garantisi altında sizlere ulaştırılmaktadır. NATUREM bioteknolojik açılımlara da yoğun ilgi göstererek gerekli araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlamıştır. Kaliteyi ve doğallığı ana ilke kabul eden NATUREM sektöründe lider olmayı hedeflemektedir.

 

SERTİFİKALARIMIZ

ü      ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi

ü      HACCP Gıda Hijyeni ve Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi  

ü      ISO 14001 Çevre Sağlığı

ü      OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği

ü      TSE Uygunluk Belgesi(Bütün ürünlerimize ait)

ü      Gıda Sicil Sertifikası

ü      Gıda Üretim Sertifikası (Bütün ürünlerimize ait)

ü      Gayrı Sıhhi Müesseselere Ait Çalışma Ruhsatı

 

 

FABRİKALARIMIZ

Mersin Silifke Fabrika

    30.000 m2  alan üzerinde 10.000 m2 kapalı alana sahip Türkiye'de üretim kapasitesi, ürün kalitesi ve işletme alanının büyüklüğü  açısından önemli bir yere sahiptir. Üretim Kapasitesi aşağıdaki gibidir.

ü         Ekstraksiyon (sabit yağ üretimi )        30 ton/gün

ü      Buhar distilasyonu (uçucu yağ)            9 ton/gün

ü      Bitki kurutma                                       10 ton/gün

ü      Fraksiyon ünitesi                                  250  L/gün

    Firmamız ayrıca Mersin yöresinde oldukça yüksek miktarlarda bulunan Defne Yapraklarını da ihracat amaçlı kurutmaktadır. Bu amaçla her sene yaklaşık 1200 ton kutuluk defne yaprağı kurutulmaktadır. Bunun yanında defne tohumundan 100 ton sabit yağ ile kekik,  defne, limon, lavanta, adaçayı, papatya, mersin, biberiye ve reyhan yapraklarından da toplam 100 ton Esansiyel yağ üretilmiştir. Üretilen esansiyel yağlar özellikle kozmetik ve sağlık alanlarında hammadde olarak kullanılmaktadır.Üretim aşamalarında Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden gerekli danışmanlık hizmetleri alınmaktadır. URS’den almış olduğu ISO 9001–2000 belgesinin yanında INAC’ tan almış olduğu Organik Master Sertifikasıyla üretimini devam ettirmekte olan işletmemiz kurulu olduğu bölgede organik tarımın gelişmesine ve geliştirilmesine de büyük katkılar sağlamıştır.

Ankara Kazan Fabrika

    Naturem Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye bağlı Ankara Kazan Mevkii’nde 09–01–2004 tarihinde  10 milyon dolarlık yatırımla 9.000 m2 alan üzerine 5.000 m2 kapalı alanda;  son teknolojiyle el değmeden tam otomatik makinelerde reçel, helva üretimi ve bal paketlemeye başlamıştır. Piyasanın talepleri doğrultusunda hem kapasite artırımı hem de ürün çeşidini arttırmıştır. Üretime 2005 yılının ortalarında kakaolu fındık kreması, diyabetik reçeller, margarin paketleme, tereyağı paketleme ve eritme peynir paketleme ünitesi olarak devreye girmiştir, 2006 yılının sonlarına doğru ürün yelpazesine diyabetik helva ve diyabetik kakaolu fındık ezmesi üretiminin de katılması düşünülmektedir. Şu an AR-GE çalışmaları devam etmektedir. Ankara’ya 39 km uzaklıkta bulunmaktadır.

            Fabrika Kapasitesinin Şu An Ki Mevcut Durumu

ü      Reçel                                    12 ton/gün

ü      Bal                                         14 ton/gün

ü      Helva                                     10 ton/gün

ü      Tahin                                     8 ton/gün

ü      Pekmez                                 5 ton /gün

ü      Kakaolu fındık ezmesi         5 ton/gün